Omgeving en uitstapjes Villa Septfons

Ontdek de Lot en Garonne

In de Lot et Garonne is er veel te beleven. Deze streek staat bekend als ‘het Toscane van Frankrijk’. De landschappen zijn prachtig, er is veel afwisseling in landschap en er zijn geweldige vergezichten, met een aangenaam klimaat en warme zomers.

In omgeving zijn veel bastide-dorpjes, chateaus, kastelen en de wereldberoemde waterlelietuin in Le Temple sur Lot om te bezoeken.

De omgeving

De omgeving is heel geschikt om te wandelen en fietsen. Zowel voor beginners als gevorderden zijn er tochten langs de wijnvelden, fruitboomgaarden, zonnebloemvelden, bossen en rivieren.

Villa Septfons sur Lot ligt direct aan rivier de Lot. Je kan er op diverse plaatsen waterfietsen, waterskiën, vissen of lekker luieren aan de strandjes van Castelmoron sur Lot en Clairac.

De leukste uitstapjes en bezienswaardigheden

Bij aankomst ligt er een uitgebreide informatie map voor u klaar

Voor de kinderen

In de Lot et Garonne is er genoeg te beleven voor zowel de kleine als de grotere kinderen. Populair zijn Chateau Bonaguil, Chateau Le Biron, het piratenpark in Penne-d'Agenais, de boottochten in Villeneuve sur Lot en Fumel, park Walibi, de grotten en natuurlijk de vele klimparken.

Lokale markten

Van mei tot oktober vind je naast de wekelijkse markten, zoals de bekende markten in Ste Livrade sur Lot, Villeneuve Sur Lot en Nerac.

Ook veel speciale marktjes, zoals de bloemenmarkten in mei in Nérac en Tournon, de avondmarkten in Marmande, Vianne en Prayssas, de markten in Monflanquin, Agen en Tonneins. Keuze genoeg! Wie graag de brocantes afstroopt kan zijn hart hier ophalen.

Aanrader

Wat u zeker niet mag missen in juli en augustus is de Marché gourmand, oftewel de eetmarkt. Op het plein staan dan allemaal kraampjes met verschillende soorten eten: kramen met brood, wijn, allerlei fruit en groenten.

Maar er zijn ook kramen met slakken, mosselen of foie gras, de slager met zijn enorme barbecue en de friteskraam ontbreekt natuurlijk ook niet. Onder de oude platanen zijn lange tafels neergezet en is het een gezellig samenkomen.

Vakantie in Villa Septfons sur Lot

Aan rivier, met privé zwembad, vissteiger en motorbootje

TOP